Ronald Damwijk

Waar mensen zijn daar zijn verhalen en ik heb gemerkt dat gewone mensen vaak bijzondere verhalen hebben. De mensen, hun gezichten en verhalen is wat mij boeit. De documentaire aanpak stelt mij in staat een stukje van dat verhaal zichtbaar te maken. De keuze voor portretten komt voort uit mijn fascinatie voor de zeggingskracht en gevoelsuitdrukking van de menselijke blik. Een zo’n blik vertelt soms al een heel verhaal.

 

Ik ben Ronald Damwijk en ik ben freelance fotograaf met een passie voor portretten en documentaire fotografie. In juli van 2012 heb ik mijn opleiding aan de Fotovakschool van Amsterdam succesvol afgerond. Ik heb onder andere geëxposeerd op Noorderlicht 2011 en op het Internationale Fotofestival Naarden 2013.

Werk van mij is o.a. gepubliceerd in het online magazine Excerpt. De portrettenserie The Grey White heeft op diverse internationale fotowedstrijden eervolle vermeldingen gekregen.

 

Naast het maken van autonome fotografie werk ik ook in opdracht voor bijvoorbeeld stadsdelen en welzijns organisaties.

Het afgelopen jaar heb ik workshops fotografie gegeven op een basisschool waar ik samen met de leerlingen onderzocht heb wat de invloed van compositie en verschillende achtergronden hebben op het maken van een selfie.

Mob:    06 13366114

 

E-mail:   info@ronalddamwijk.nl

Zie website >>